El Meu Primer Verdi: Contes del Sol i la Lluna

Contes del Sol i la Lluna 19 de gener, 16 de febrer y 16 de maig

Programa de curtmetratges, 40 min.

Recomanada a partir de 2 anys. Sense diàlegs.

Una sessió que ens mostra les aventures que viuen uns personatges molt capficats en les seves vides quan es relacionen amb el sol i la lluna. Petites càpsules d’imaginació, on el sol i la lluna poden ser qualsevol cosa, menys astres!

Captura de pantalla 2014-01-14 a la(s) 09.50.29

Un dia assolellat (Ein Sonniger Tag) Gil Alkabetz, 2007, Alemanya, 6’15”. Sense diàlegs. 

Què fa el Sol durant el dia? Tot i que és un sol animós que s’alça disposat a brillar i estar present en el dia de les persones, aviat descobreix que aquestes es protegeixen dels seus raigs i el defugen buscant l’ombra. Quan comença a posar-se sobre l’horitzó, entristit per l’actitud de la gent, descobreix un gran grup de persones que l’aplaudeixen i l’acomiaden, fet que el fa estar content de nou.

Despenjant la Lluna, Jutta Schünemann, Alemanya, 2004, 6’ Sense diàlegs.

És de nit, i el bosc està il·luminat per la lluna plena. Un nen que passeja amb el seu gosset, decideix enfilar-se sobre la lluna i utilitza una escala per pujar fins a dalt, però cau al terra juntament amb la lluna. El nen i el gosset juguen amb ella fins que surt el sol i desapareix. A la nit següent la lluna els esperarà recolzada en un arbre del bosc.

Dilluns llunàtics (Leben hinterm mond) Martin Shiffter, 2005, Alemanya, 7’. Sense diàlegs. Dibuixos animats.

Les trifulgues de dos personatges que viuen cada un en una meitat de la lluna. El personatge petit i grosset viu a la banda groga, mentre que el personatge alt i prim habita a la part blava d’aquesta. Tot i que no comparteixen res l’un amb l’altre tenen una convivència força pacífica, fins que a causa de seriosos problemes amb la força de la gravetat comencen una baralla que els capultarà a l’estratosfera.

Contes de la xina. Els micos i la Lluna. Zhou Kegin, 1981, Xina, 9’55”. Sense diàlegs. Animació amb aquarel·les.

Uns quants micos són a la selva de nit. Mengen fruites, passegen i es gronxen a les lianes, fins que descobreixen la lluna plena i queden fascinats per la seva imatge, volen capturar-la. Finalment, amb una gran closca de coco aconsegueixen capturar el reflex de la lluna en l’aigua, fita que els provoca una gran alegria a tots. Però l’avarícia d’alguns per tenir la lluna només per a ells farà que finalment es quedin tots sense.

La balada de Davy Crocket (a l’espai) (The Ballad of Davy Crockett (In Outer Space)) Max Porter, Ru Kuwahata i David Cowles, 2008, Estats Units, 2’17’’.  Versió original en anglès sense subtítols. Musical. Animacó en dibuix i en stop motion.

Davy Crocket fou un aventurer i polític nord-americà que visqué a cavall entre els segles xviii i xix.. En el film, Crocket travessa el cosmos amb un coet, descobreix estrelles i planetes, i coneix un robot intergal·làctic que adopta com a mascota. El film va ser concebut com a videoclip del tema musical The Ballad of Davy Crockett (In Outer Space) del grup de rock alternatiu nord-americà They might be giants.

El príncep massa petit (Le trop petit prince), Zoia Trofimova, 2003, França, 6’48”. Sense diàlegs. Dibuixos animats.

Inspirat en el personatge principal de la novel·la d’Antoine de Saint-Exupery Le petit prince (El petit príncep), aquest curtmetratge de dibuixos animats presenta un nen (potser un príncep contemporani) molt net i polit que, essent l’únic habitant d’un petit planeta circular, s’enfronta a la difícil tasca de netejar una taca que té el sol.