AVUI! Dijous d’imprescindibles: La fortaleza escondida de Akira Kurosawa

La fortaleza escondidaDimecres 23 de desembre, projectem la llegendària pel·lícula del mestre Akira Kurosawa, La fortaleza escondida. Protagonitzada per un incommensurable Toshirô Mifune (Los siete samuráis, Yojimbo), la cinta va obtenir l’Ós de Plata al Millor Director i el Premi FIPRESCI en el Festival de Berlín. I per si no fos suficiente, el cèlebre George Lucas es va inspirar en aquesta pel·lícula per crear la saga “Star Wars”.

Matashichi i Tahei són dos rodamóns que vaguen sense rumb fix per un paisatge desolat on imperen el perill i la mort. Vol l’atzar que descobreixin un refugi secret, on s’oculten un guerrer de feroç aspecte i una enigmàtica dama que fingeix ser sordomuda. La jove no és una altra que l’enderrocada princesa Yuki, i el seu guardià, el general Rokurota Makabe. Disposen, com a últim recurs per recuperar el seu regne, d’una gran fortuna en lingots d’or, hàbilment amagats entre feixos de llenya. Els quatre emprendran un viatge curull de perills per posar fora de perill el seu preuat carregament.

“Veure La fortaleza escondida és com visitar la font de la Força.” Roger Ebert -Chicago Sun-Times-

“Genial entreteniment i una meravellosa peça de cinema.”  BBC

Compra aquí la teva entrada anticipada