Dijous d’imprescindibles: Jane Eyre de Cary Joji Fukunaga

Jane Eyre

Inaugurem l’any dels nostres Dijous d’imprescindibles, dijous 7 de gener, amb l’adaptació cinematogràfica de Jane Eyre de Cary Joji Fukunaga.

Protagonitzada per Mia Wasikowska, Michael Fassbender, Jamie Bell i Judi Dench, la pel·lícula es va estrenar al 2011 i va estar nominada a un Óscar al millor vestuari pel disseny de vestuari de Michael O’Connor i un Premi Goya a la millor pel·lícula europea. Va obtenir altres nominacions en nombrosos festivals tals com els Broadcast Film Critics Association, Premios Phoenix Film Critics Society, Satellite o els British Independent Film Awards.

Jane Eyre huye de Thornfield House,  on treballa contractada per l’aposto i acabalat Edward Rochester. L’aïllada mansió, així com la fredor del Sr. Rochester han posat a prova la resistència i fortalesa de la jove. Però al reflexionar sobre el seu passat, Jane tornarà a la mansió per descobrir el secret que amaga el Sr.

“És possible que aquesta sigui la versió que més m’ha agradat. Aquella jove actriu, Mia Wasikowska (‘Alicia en el país de las maravillas’), sap donar- li al personatge aquella qualitat de puresa i determinació continguda que té“. Elvira Lindo -El País-

Compra aquí la teva entrada anticipada