Dijous d’imprescindibles: Cinema Paradiso

Cinema ParadisoDemà, dijous 11 de febrer, et portem un títol veritablement imprescindible, Cinema Paradiso (1988) de Giuseppe Tornatore.

El millor homenatge que el cinema s’ha fet a si mateix. Una encantadora pel·lícula amb la inoblidable banda sonora del mestre Ennio Morricone. Un cant a l’amistat convertit en tot un clàssic del cinema europeu. Guanyadora de multitud de premis, incloent l’Oscar i el Globus d’Or a la Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa i el Gran Premi del Jurado en el Festival de Cannes.

Salvatore, director de cinema d’èxit, torna al seu poble natal per assistir al funeral del seu vell amic Alfredo, qui va anar el projeccionista del cinema local durant la seva infància a Sicília. Aviat els records del seu primer amor amb la bella Elena i de tots els capítols que van marcar la seva feliç infància tornen a la seva ment, connectant a Salvatore amb la comunitat que va abandonar 30 anys enrere. El petit “Totò” no se separava del costat d’Alfredo, que col·leccionava en secret tots els descartis que el sacerdot -el censor definitiu- tallava de les pel·lícules projectades. Com si d’un tresor es tractés, Salvatore rememora totes les carícies i petons prohibits conservats en una vella caixa.

Un dolç himne d’amor al cinema“. Time Out

Una oda a tots els que estimem el cinema i a tots els que recordem les pel·lícules com un descobriment fonamental en les nostres vides“. El País

Compra aquí la teva entrada anticipada

A més, descompta el preu de la teva entrada en la compra dels DVD o Blu-Ray de les nostres pel·lícules de Dijous d’imprescindibles!