Land of mine (preestrena) a La festa de l’espectador

Land of Mine web

A la nostra Festa de l’espectador, dimarts 15 de març projectarem la que va ser guanyadora del premi del Públic en el Festival de Gijón: Land of mine (Under sandet) de Martin Zandvliet.

Narrada amb una tensió commovedora i amb algunes escenes que la premsa especialitzada compara amb En Tierra Hostil, aquesta pel·lícula basada en fets reals descobreix una polèmica història molt poc coneguda d’una de les tragèdies derivades de la Segona Guerra Mundial.

Després del final de la Segona Guerra Mundial, un grup de soldats alemanys capturats per l’exèrcit danès és enviat a una idíl·lica platja. Les autoritats els ofereixen la llibertat a canvi d’eliminar les 45.000 mines que allí es troben enterrades. El sergent danès *Carl Rasmussen supervisa les perilloses tasques de desactivació. La seva proximitat amb els joves presoners tempera el seu menyspreu cap als nazis, i li permet apreciar la humanitat dels seus enemics.

Gran triumfadora dels Premis de l’Acadèmia de Cinema Danès amb 6 Premis Robert: Millor Pel·lícula, Millor Director, Millor Guió Original, Millor Fotografia, Millor Muntatge i el premi del Públic.
“Amb Land of mine el director Martin Zandvliet fa amb la sorra el mateix que Spielberg va fer amb l’aigua (a Tiburón)“ The Washington Post

“Una de les pel·lículas de guerra més captivadores i esquinçadores. Una de les millors pel·lícules de guerra de la dècada” 
Shortcom

Compra aquí la teva entrada anticipada