Dijous d’imprescindibles: Aventure Malgache i Bon Voyage d’Alfred Hitchcock

Amb motiu de l’estrena del documental Hitchcock/Truffaut (1 d’abril en cinemes) hem triat “Aventura Malgache” i “Bon Voyage”, dos curtmetratges molt singulars per anar obrint boca en l’univers del cineasta. Demà, 31 de març, els projectarem en el nostre Dijous d’imprescindibles.

Dues peces úniques fruit d’un encàrrec propagandístic del Ministeri britànic rodats en francès.

Alfred Hitchcock

AVENTURE MALGACHE (1944) 30 min.

Un combatent de la Resistència Francesa revela al seu amant secrets, que després ella transmet a les autoritats de Vichy. L’argument se centra en la discòrdia que hi havia entre els propis francesos quan tractaven assumptes relacionats amb l’exèrcit alemany i la complexa situació dels col·laboradors de Vichy a Madagascar.

 

BON VOYAGE (1944) 26 min.

Quan un pilot de la Real Força Aèria (RAF) fuig de presó, aconsegueix sortir de França i arribar a Londres gràcies a l’ajuda de la Resistència francesa.

Compra aquí la teva entrada anticipada

 

Propers títols 

Dijous 7 d’abril:  Posada Jamaica  (1939) d’Alfred Hitchcock

Dijous 14 d’abril:  Lacombe Lucien  (1944) de Louis Malle