Dijous d’imprescindibles: Posada Jamaica d’Alfred Hitchcock

jamaicainn

Amb motiu de l’estrena del documental “Hitchcock/Truffaut” (disponible ja als nostres cinemes amb subtítols en català) ens seguim endinsant en l’univers d’aquest mestre del cinema amb el melodrama històric Posada Jamaica (1939), una adaptació de la novel·la homònima escrita per Daphne Du Maurier, i la que va anar la seva última pel·lícula britànica abans de mudar-se definitivament als EUA. La podràs veure demà 7 d’abril en el marc del nostre Dijous d’imprescindibles.

A principis del segle XIX, una jove òrfena irlandesa, Mary (Maureen O’Hara), desembarca a Cornualla per trobar-se amb la seva tia Patience, el marit de la qual, Joss, té una taverna en la costa. Succeeixen tot tipus de coses en aquesta famosa taverna que acull a saquejadors i a nàufrags, una gent que gaudeix de total impunitat i fins i tot se’ls informa regularment dels passos dels navilis per la regió per assaltar-los. El motiu no és un altre que al capdavant de tot aquest panorama es troba un home respectable que maneja els fils…

“El director aconsegueix oferir el seu toc distintiu a la pel·lícula, deixant espai per a petits moments de suspens i humor. Tracta un relat d’aventures amb un toc proper als relats d’espionatge i dobles identitats, on ningú és el que sembla ser. Aquest punt d’enganys, traïcions i interessos, fa que es desenvolupi un curiós i atractiu joc, ple d’enginy i plagat d’ardits que fan que no decaigui l’interès pel seu desenvolupament”.  Jon San José Beitia -Ojo crítco-

Compra aquí la teva entrada anticipada

 

Propers títols 

Dijous 14 d’abril: Lacombe Lucien  (1944) de Louis Malle

Dijous 21 d’abril: Lost in La Mancha  (2002) de Keith Fulton, Louis Pepe