Dijous d’imprescindibles: Lacombe Lucien de Louis Malle

Lacombe Lucien

A través d’aquest personatge basat en fets reals, Louis Malle ens mostra una societat civil francesa dividida durant l’ocupació nazi. Un retrat valent i controvertit sobre la història recent de França a través de la mirada del cineasta francès.

Aquest dijous 14, et portem Lacombe Lucien a la nostra cita setmanal de Dijous d’imprescindibles.

Segona Guerra Mundial. Lacombe, un jove camperol el pare del qual està presoner a Alemanya i la mare del qual es fica al llit amb el seu cap, intenta unir-se a la Resistència. Rebutjat pel capitost local, ingressa per atzar en la policia alemanya. Amb una capacitat sorprenent per emmotllar-se al que el seu nou lloc li exigeix, la seva vida canvia quan s’enamora de France, la filla d’un sastre jueu.
Oscar 1974 Nominada a millor pel·lícula de parla no anglesa
Globus d’or 1974 Nominada millor pel·lícula extrangera
BAFTA 1974 Millor pel·lícula
«La més ambiciosa i provocativa pel·lícula de Louis Malle». The New York Times
Compra aquí la teva entrada anticipada

Propers títols

Dijous 21 d’abril:  Lost in La Mancha  (2002) de Keith Fulton, Louis Pepe

Dijous 28 d’abril:  Feliz Navidad, Mr. Lawrence (1983) de Nagisa Ôshima