4t Centenari de la mort de Shakespeare

Trono de sangre

Demà, 19 de maig, al nostre Dijous d’imprescindibles projectarem Trono de sangre, una adaptació d’Akira Kurosawa del gran clàssic de William Shakespeare “Macbeth”. Ambientada en el Japó feudal, la cinta explica aquesta tragèdia sobre la traïció i l’ambició amb el particular estil narratiu d’un dels més cèlebres directors del cinema nipó. De la mà del seu actor de capçalera: Toshiro Mifune (Los siete samuráis) i Takashi Shimura (Vivir), el resultat és una de les grans pel·lícules d’Akira Kurosawa. 

Després de sufocar una rebel·lió, el feroç i victoriós guerrer Taketoki Washizu acudeix a rebre els honors del seu clan. Li acompanya el valerós samurái Miki. En el camí es topen amb l’esperit del bosc, que desvetlla a Washizu la seva destinació: primer serà Senyor de la Mansió d’Occident i, després, General. Però la seva estirp perirà amb ell… Les profecies de l’esperit es van complint poc a poc.

 

«D’aquells films que esmicolen el sentit tràgic nipó per fer-ho universal» FOTOGRAMAS

«Un dels més importants clàssics del cinema japonès» EL PAÍS

 

Compra aquí la teva entrada anticipada
 

Propers títols

Dijous 26 de maig: Intocable (2011) d’Olivier Nakache i Eric Toledano

Dijous 2 de juny: Rififí (1955) de Jules Dassin