Dijous d’imprescindibles: L’estendard del cinema polar francès

POSTER RIFIFI

Demà, 2 de juny, en el nostre Dijous d’imprescindibles projectarem Rififi (1955) de Jules Dassin. Basada en la novel·la d’Auguste Le Breton, es va convertir en tot un èxit internacional de l’època i en una pel·lícula estendard del cinema negre. Suposa un dels títols més emblemàtics del realitzador franc-americà Jules Dassin. “Rififi” és una paraula de l’argot parisenc que significa “embolic” o “aldarull”; un embullo perfectament resolt per les pròpies pautes d’aquesta pel·lícula tan excepcional com a perdurable.

Després de complir cinc anys de condemna, Tony Le Stephanois surt de presó amb la intenció de canviar de vida, però es troba amb que la seva antiga amant està amb un conegut gángster. Així les coses, i mancant de recursos econòmics, no li queda més remei que tornar a la seva vida passada i reunir-se amb els seus vellscompinches. Durant setmanes prepara minuciosament amb ells un cop perfecte: l’atracament a una inaccessible joieria de París.

«Una obra mestra del cinema negre.» LA VANGUARDIA
«La millor pel·lícula de cinema negre que mai he vist. » TRUFFAUT
«Simplement una de les millors pel·lícules mai realitzades.» SUNDAY TIMES

 

Compra aquí la teva entrada anticipada
 

Propers títols

Dijous 9 de juny: El amigo americano (1977) de Wim Wenders

Dijous 16 de juny: Pandora y el holandés errante (1950) d’Albert Lewin