Dijous d’imprescindibles: Descobrint al Fernando Fernán Gómez més desconegut

El mundo sigueDijous 23 de juny als nostres imprescindibles (Verdi Park, c/ Torrijos 49) projectarem El mundo sigue (1963) de Fernando Fernán Gómez. Encara que va ser censurada en 1965, aquesta pel·lícula “maleïda” es va reposar a les sales amb motiu del seu 50º aniversari. Considerada una obra mestra del cinema espanyol, El mundo sigue compta amb un elenc ple de grans del cinema nacional (el mateix Fernán Gómez, Lina Canalejas, Gemma Corb, Milagros Leal, Francisco Pierrá…). 

Anys seixanta, barri madrileny de Maravillas. Eloísa és una abnegada esposa i mare eficient, que viu amb el seu marit, un guàrdia municipal més autoritari a casa que al carrer i al que de vegades se li va la mà. El seu fill és un beat que va sortir del seminari poc abans de convertir-se en sacerdot, i que es passa la vida estudiant i resant per expiar els pecats de la seva família. Les filles, dues germanes, obsessionades cadascuna a la seva manera per la riquesa, es professen mútuament un profund odi.

“Què dir d’un film tan rodó, meditat i valent com aquest.“ Mirito Torreiro -Fotogramas-

Compra aquí la teva entrada anticipada

 

Propers títols

Dijous 30 de juny: ¡Bruja, más que bruja! (1977) de Fernando Fernán Gómez*

Dijous 7 de juliol: El cartero (y Pablo Neruda) (1994) de Michael Radforf

*Els 10 primers en comprar l’entrada per aquesta sessió en taquilla, es portaran de regal un exemplar del llibre  ”Fernando Fernán Gómez. El hombre que quiso ser Jackie Cooper”