Dijous d’imprescindibles: Un tribut “en primer plano” del mestre Kiarostami

Close UpDemà, 14 de juliol projectarem dins del nostre “Dijous d’imprescindibles”: Close up (Primer plano).

El 4 de juliol de 2016 va morir el prestigiós muntador, guionista i director iranià Abbas Kiarostami. Considerat per la crítica internacional com un dels cineastes més importants del cinema actual, Kiarostami va guanyar la Palma d’Or del Festival de Cannes, el Gran Premi Especial del Jurado del Festival de Venècia i l’Espiga d’Or en la Seminci, entre d’altres reconeixements. A mig camí entre la realitat i la ficció, Kiarostami es reinventa a si mateix per crear un film tan destrossador com estimulant. Escollida per la llegendària revista Cahiers du Cinéma, com una de les 10 millors pel·lícules de l’any.

Un home anomenat Hossein Sabzian pretén fer creure a uns veïns que és un important director de cinema. Els ofereix convertir-se en protagonistes de la seva propera pel·lícula aprofitant-se de la seva ingenuïtat, fins que és descobert i comença una altra realitat per a l’espavilat “cineasta”.

Si haguéssim de dir un adéu definitiu, és difícil negar que el millor exemple del seu ímpetu artístic tal vegada sigui Close-Up. La síntesi de la seva mirada i de com jugar amb ella”. eldiario.es

Compra aquí la teva entrada anticipada

 

Propers títols

Dijous 21 de juliol (programa doble): Una historia inmortal (1968) d’Orson Welles i Bon voyage (1944) d’Alfred Hitchcock.

Dijous 28 de juliol: Las vacaciones del Señor Hulot (1953) de Jacques Tati