El caso Fischer a La festa de l’espectador

fischer

A “La festa de l’espectador” de demà, dimarts 9 d’agost, preestrenem El caso Fischer. Un film que explica com Bobby Fischer, el més destacat escaquista d’Amèrica, es va enfrontar al llavors campió soviètic Boris Spassky en una sèrie de partides que van tenir el món en suspens.

 

El 1972, en plena Guerra Freda, el campionat mundial d’escacs va cobrar proporcions mediàtiques i tints polítics sense precedents. L’enfrontament a Reykjavík entre el mític jugador nord-americà Bobby Fischer i el campió soviètic Boris Spassky va anar més enllà de la pura competició, qualificant-se com la “Partida del Segle”.

Mentre tot això passava, la salut mental de Fischer s’anava deteriorant sota la preocupada mirada de la seva família i el govern dels Estats Units.

 

 

La crítica ha dit:

“Edward Zwick té un ferm domini sobre l’atmosfera, posant al públic en el lloc de Fischer (…) Una mirada digna i històrica al vincle entre genialitat i malaltia mental” -The Washington Post

“Entre la bogeria interna de Bobby Fischer i el descontrol global, el film apassiona i humanitza els protagonistes” -Diario Clarín

 

Compra aquí la teva entrada anticipada