Dijous d’Imprescindibles: Playtime de Jacques Tati

Playtime

El 25 d’agost al “Dijous d’Imprescindibles” recuperem la comèdia Playtime de Jacques Tati. Una de les cimeres indiscutibles de l’art cinematogràfic del mestre francès que va rebre al 1967 el Gran Premi de l’Acadèmia de Cinema de França.

El film, un dels més laboriosos del director, es va gravar durant un període de dos anys i per a la seva realització, Tati va construir uns enormes estudis a l’aire lliure en els quals es varen fer servir 50.000 metres cúbics de formigó, 4.000 metres cúbics de plàstic, 3.200 metres quadrats de carcassa de fusta i 1.200 metres quadrats de vidres.

 

Un grup de turistes americanes fa un viatge per Europa, que preveu la visita d’una capital per dia. En arribar a París, s’adonen que l’aeroport és exactament igual al de Roma, que les carreteres són idèntiques a les d’Hamburg i que els fanals guarden una curiosa semblança amb les de Nova York. En poques paraules, l’escenari no canvia d’una ciutat a una altra. I ja que no poden conèixer París, es conformaran a passar quatre hores amb parisencs de veritat, entre ells Monsieur Hulot.

 

“No estic en contra que els nens a les escoles gaudeixin del sol darrere uns grans finestrals. Però el nostre univers s’està convertint en quelcom anònim i uniforme” Jacques Tati.

Compra aquí la teva entrada anticipada

 

Pròxims títols

Dijous 1 de setembre: El último bailarín de Mao (2009) de Bruce Baresford

Dijous 8 de setembre: Intolerancia (1916) de D.W. Griffith