Especial centenari Bergman al “Dijous d’Imprescindibles”

Bergman_DijousIMP_NEWS

Amb  motiu del centenari del naixement d’Ingmar Bergman, al “Dijous d’Imprescindibles” programem un cicle especial dedicat al gran mestre suec entre el 5 i el 26 de juliol.

PROGRAMACIÓ COMPLETA

· SECRETOS DE UN MATRIMONIO (sèrie de TV)
Projecció el dijous 5 de juliol a partir de les 16.30h

Magistral i prestigiosa sèrie de televisió, que va tenir una versió cinematogràfica reduïda premiada amb un Globus d’Or a la Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa en 1975. Un retrat apassionat i honest del matrimoni que presentem en la seva versió íntegra de sis episodis. 

Sinopsi:

Johan i Marianne són una parella feliç, confortablement instal·lada en la comoditat burgesa. Ell és científic en un laboratori universitari, ella és advocada especialitzada en assumptes familiars. Estan casats des de fa deu anys i tenen dues filles. Tot sembla perfecte, però aquesta vida idíl·lica es degrada fins a desintegrar-se, quan Johan anuncia a Marianne que s’ha enamorat d’una noia més jove i vol marxar del domicili conjugal.

· FANNY Y ALEXANDER
 Projecció el dijous 12 de juliol a les 20.15h

La supèrbia versió cinematogràfica de l’obra mestra de Bergman, de la qual també va dirigir un muntatge per a TV. Guanyadora de 4 Oscar: Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa, Millor Fotografia, Millor Direcció Artística i Millor Vestuari. Globus d’Or a la Millor Pel·lícula Estrangera. Una autèntica obra mestra.

Sinopsi:

Suècia, principis del segle XX. Fanny i Alexander són dos germans de vuit i deu anys, respectivament, que pertanyen a una família dedicada al teatre. En morir el seu pare, la mare es casa amb un pastor protestant i l’ambient càlid i familiar què gaudien canvia radicalment. El pastor és un home sever, inflexible i possessiu que imposa a tots una disciplina cruel.

· SONATA DE OTOÑO
Projecció el dijous 19 de juliol a les 20.15h

Drama psicològic sobre una turbulenta relació maternofilial que va obtenir dues nominacions als Oscar: Millor Actriu, per la llegendària intèrpret de Casablanca Ingrid Bergman, i Millor Guió, per Ingmar Bergman. Va ser premiada amb el Globus d’Or a la Millor Pel·lícula estrangera.

Sinopsi:

Charlotte és una famosa concertista de piano tan bolcada en la seva carrera musical que en set anys no ha vist les seves dues filles. Eva, la més gran, viu amb el seu marit, un pastor protestant, i amb Helena, la seva germana greument incapacitada. Després de tant de temps, Charlotte, tot just quan la seva parella acaba de morir, torna al costat d’elles. La trobada es convertirà en un tens enfrontament entre Charlotte i Eva.

· GRITOS Y SUSURROS
Projecció el dijous 26 de juliol a les 20.15h

Nova, sorprenent i sensacional revisió d’Ingmar Bergman del seu univers temàtic i formal. Mai s’ha vist en cinema el dolor per una malaltia d’una manera tan humana. L’immens treball de Sven Nykvist va ser recompensat amb l’Oscar a la Millor Fotografia. El film va ser reconegut també amb les nominacions a Millor Pel·lícula, Guió i Vestuari. 

Sinopsi:

Tres germanes es reuneixen després de molt temps sense veure’s, davant l’imminent mort d’una d’elles per una malaltia. La trobada els permet recordar el passat. Els vincles de la infància han deixat pas al distanciament. La germana malalta, ja agònica, desvetllarà la part més fosca de la seva personalitat.