Wim Wenders torna al “Dijous d’Imprescindibles” amb Alicia en las ciudades

null

Dijous 23 d’agost, a les 20.15h, recuperem al nostre “Dijous d’Imprescindibles” l’emblemàtic film Alicia en las ciudades.

Cuarta pel·lícula del tres vegades nominat a l’Oscar Wim Wenders (Paris, Texas), tot i que ell mateix es refereix a ella com “la seva primera”, per diverses raons. Va ser la seva primera road movie, també la primera vegada que va rodar a EUA i finalment, el primer film protagonitzat pel seu alter ego, Philip Winter. Comparada sovint amb El chico, de Charles Chaplin, la pel·lícula va guanyar el premi a la Millor Pel·lícula de l’Associació Alemanya de Crítics de Cinema. Iniciàtica, brillant i bella.

 

Sinopsi:

El periodista alemany Philip Winter recorre els Estats Units disparant polaroids i buscant temes per a un llibre. Com que no troba la inspiració, el seu editor cancel·la el compromís i Philip decideix tornar a Alemanya. A l’aeroport coneix a una dona i com no hi ha vols fins a l’endemà, passa la nit amb ella. La dona desapareix i el deixa l’encàrrec de tornar amb la seva filla Alice, de nou anys, fins Amsterdam, on ella es reunirà amb els dos. La mare no apareix i Philip emprèn un viatge amb la nena per intentar localitzar la casa de la seva àvia. Durant la recerca, el seu desgrat inicial es transforma gradualment en afecte.

Compra aquí la teva entrada anticipada

 

Pròxims títols

Dijous 30 d’agost: Tan lejos, tan cerca (1993), de Wim Wenders

Dijous 6 de setembre: Secretos y mentiras (1996), de Mike Leigh