Passi de El idiota, d’Akira Kurosawa, al “Dijous d’Imprescindibles”

digipack_Imamura_LaVenganza

Amb motiu del 150 aniversari de la publicació de El Idiota, de Fiódor Dostoievski, el 21 de març, a les 20:15h, recuperem l’adaptació cinematogràfica de la novel·la dirigida per Akira Kurosawa al nostre “Dijous d’Imprescindibles”.

Després de l’èxit internacional de Rashomon, el llegendari realitzador japonès Akira Kurosawa va signar aquesta arriscada producció, situant l’acció en el Japó de la postguerra després de la Segona Guerra Mundial, obtenint uns excel·lents resultats. El seu espectacular repartiment inclou a Toshirô Mifune (Los siete samuráis, Trono de sangre) i Setsuko Hara (Cuentos de Tokio, Primavera tardía).

 

Sinopsi

A el van condemnar per error a ser afusellat com a criminal de guerra però el van indultar en l’últim moment. El trauma sofert li va provocar una demència epilèptica, una malaltia mal coneguda com “idiotesa”. Durant un viatge a Hokkaido per visitar un parent seu, Kameda coincideix amb l’opulent Denkichi Akama, amb qui emfatitza ràpidament. Akama li parla d’una misteriosa dona anomenada Taeko Nasu, de qui està profundament enamorat. Un cop a Hokkaido, Kameda descobrirà una fotografia de l’enigmàtica Taeko, quedant-se profundament fascinat davant la seva aclaparadora bellesa i el trist reflex de la seva mirada. A partir d’aquest instant, la destinació de Kameda i de tots els que l’envolten es veurà irremeiablement condicionat al preu de l’amor.

Compra aquí la teva entrada anticipada

Pròxims títols

Dijous 28 de marçGiulietta de los espíritus (1965), de Federico Fellini

Dijous 4 d’abrilLa vaquilla (1985), de Luis García Berlanga