Farinelli, il castrato en “Dijous d’Imprescindibles”

farinelli NO FNAC.fh11

Amb motiu del 25 aniversari de la seva estrena en cinemes, el 11 d’abril a les 20.15h recuperem Farinelli, il castrato en “Dijous d’Imprescindibles”.

Batejat com el “diví Farinelli”, Carlo Broschi (1705-1782) es va convertir en una veritable llegenda de la seva època gràcies a la seva prodigiosa i dolça veu. Gérard Corbiau (El professor de música) analitza aquesta carismàtica figura de l’òpera i la seva condició de “castrati”. El gran reconeixement internacional del film inclou un Globus d’Or, dos premis Cèsar i una nominació als Oscar.

 

Sinopsi

Carlo Broschi va ser un cèlebre castrat que va triomfar a l’òpera del segle XVIII. Amb 32 anys i en el cim de l’èxit, Farinelli es retira misteriosament per dedicar en exclusivitat al Rei Felipe V d’Espanya la seva prodigiosa veu. Dotze anys abans, Farinelli i un virtuós trompetista mesuren la seva destresa musical en una plaça plena de curiosos. El jove cantant s’imposa amb facilitat la seva veu pura i perfecta. El públic, entusiasmat, l’aclama. Haendel, el compositor oficial de la cort d’Anglaterra, que ha assistit a la representació ocult en la seva carrossa, proposa a Farinelli que vagi a Londres. Aquesta trobada suposa l’inici d’una relació marcada per l’odi i l’admiració mútua.

Compra aquí la teva entrada anticipada

 

Pròxims títols

Dijous 25 d’abril: El maquinista de La General (1926), de Buster Keaton

Dijous 9 de maig: Armas al hombro (1918) + Luces de la ciudad (1931)