Homenatge a Agnès Varda en “Dijous d’Imprescindibles”

impres-caras

Amb motiu de la recent estrena del documental Varda por Agnès, l’11 de juliol al “Dijous d’Imprescindibles” recuperem dos grans títols de la icònica cineasta belga: Cleo de 5 a 7 i Caras y lugares 

CLEO DE 5 A 7 (1962), d’Agnès Varda. Sessió a les 20.15h.

L’obra mestra d’Agnès Varda i un dels emblemes de la Nouvelle Vague. Un poderós retrat femení, entre el cinéma vérité i el melodrama, presentat al Festival de Cannes i protagonitzat per una magnífica Corinne Marchand (Lola). Una pel·lícula molt influent, amb banda sonora del tres vegades guanyador de l’Oscar Michel Legrand (Los paraguas de Cherburgo) i cameos de Jean-Luc Godard i Anna Karina. Sensible, lúcida i indispensable.

Sinopsi

Cléo, una jove cantant, acudeix a un hospital perquè li facin una biòpsia. Esperant a conèixer els resultats de la prova mèdica, la dona passeja dues hores pels carrers de París. El seu camí es creua amb el d’amics i estranys, com un soldat a punt de marxar cap a Algèria. Mentre parlen i caminen, Cléo es confronta al seu propi egoisme, trobant la pau i obrint els ulls al món.

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

CARAS Y LUGARES (2017), d’Agnès Varda i J.R. Sessió a les 22.15h.

La ovació més gran al Festival de Cannes 2017 va ser per aquest documental d’Agnès Varda, qui en aquest mateix any va guanyar el premi Donostia al Festival de Sant Sebastià i l’Oscar honorífic per la seva carrera. Una pel·lícula única, vitalista, fresca i molt personal. Tota una joia.

Sinopsi

Agnès va triar el cinema. JR, la fotografia. Junts s’uneixen en un viatge extraordinari i sorprenent pels pobles de França basat en l’atzar i la creativitat. En una furgoneta màgica que imprimeix fotografies de gran format, tots dos experimenten el contacte amb la gent i forgen una amistat basada en les seves diferències i el seu sentit de l’humor. Veterania i joventut en un recorregut humà i inoblidable.

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 18 de juliol: Los héroes del tiempo / The Beatles: eight days a week

Dijous 25 de juliol: Las mejores intenciones / Tommy

 

*Sessions individuals. El preu de l’entrada només inclou una de les dues pel·lícules.