Homenatge a Orson Welles al “Dijous d’Imprescindibles”

impres-doble-welles

Amb motiu de la recent estrena del documental La mirada de Orson Welles, l’1 d’agost al “Dijous d’Imprescindibles” recuperem dos grans títols del cineasta: Ciudadano Kane i Una historia inmortal 

CIUDADANO KANE (1941), d’Orson Welles. Sessió a les 20.15h.

Considerada la millor pel·lícula de la història del cinema. Una obra mestra escrita, dirigida i protagonitzada per un debutant Orson Welles inspirada en la vida de l’empresari William Randolph Hearst.

Sinopsi

Un important magnat nord-americà, Charles Foster Kane, amo d’una important cadena de diaris, d’una xarxa d’emissores, de dos sindicats i d’una inimaginable col·lecció d’obres d’art, mor a Xanadú, el seu fabulós castell d’estil oriental. L’última paraula que pronuncia abans d’expirar, “Rosebud”, el significat és un enigma, desperta una enorme curiositat tant en la premsa com entre la població. Així, un grup de periodistes emprén una investigació per esbrinar el misteri.

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

UNA HISTORIA INMORTAL (1968), d’Orson Welles. Sessió a les 22.15h.

Primera pel·lícula en color del guanyador de l’Oscar Orson Welles, una adaptació emotiva i nostàlgica d’un relat curt de Karen Blixen, cèlebre escriptora danesa les obres han conegut altres adaptacions cinematogràfiques de prestigi com Memorias de África o El festín de Babette. Protagonitzada pel mateix Orson Welles (Ciudadano Kane) al costat de la mítica Jeanne Moreau (Ascensor para el cadalso). Intensa, malenconiosa, rodada a Espanya i impregnada per la música d’Erik Satie. Una història evocadora sobre la narració i la fina línia entre il·lusió i realitat.

Sinopsi

Segle XIX, colònia portuguesa de Macau. El Sr. Clay és un ric comerciant que ha passat molts anys a la Xina. Ara és vell i no té dona ni hereu de la seva fortuna. Li agrada escoltar al seu empleat Levinsky llegir els comptes de l’empresa per relaxar-se. Una nit el Sr. Clay relata una història que va sentir fa molts anys sobre un home ric que pagar cinc guinees a un pobre mariner per passar la nit amb la seva bella i jove esposa. Obsessionat amb la història, el Sr. Clay decideix fer-la realitat. Levinsky parla amb Virginie, l’amant d’un altre empleat, i arriba a un acord per diners. Ara només han de trobar al jove mariner.

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 8 d’agost: Siete ocasiones / El maquinista de La General

Dijous 22 d’agost: Madame de… / The mother and the law

 

*Sessions individuals. El preu de l’entrada només inclou una de les dues pel·lícules.