Homenatge a Buster Keaton dins el cicle “Dijous d’Imprescindibles”

impres-doble-buster

Amb motiu de la recent estrena del documental El gran Buster, el 8 d’agost en “Dijous d’Imprescindibles” recuperem dos grans títols de la filmografia de Buster Keaton: Siete ocasiones i El maquinista de La General 

SIETE OCASIONES  (1925), de Buster Keaton. Sessió a les 20.15h.

En aquesta pel·lícula trobem tots els elements que van fer cèlebre l’obra de Buster Keaton: la comèdia d’embolics resolta amb un guió brillant barrejada amb l’espectacularitat dels gags d’humor físic. Sens dubte, un dels cims en l’obra del cineasta.

Sinopsi

James és un corredor de borsa arruïnat. Però l’advocat de la família li notifica que el seu avi mort li ha deixat una herència de 7 milions de dòlars. Encara que ha de complir una condició per obtenir aquesta fortuna: ha de casar-se abans de les 7 de la tarda del dia en què compleixi 27 anys. Cobrar l’herència no serà gens fàcil. Només li queden unes hores i la seva núvia es nega a contreure matrimoni. James es veu abocat a una desenfrenada carrera contrarellotge a la recerca d’una dona.

Compra aquí tu entrada anticipada*

 

EL MAQUINSTA DE LA GENERAL (1926), de Buster Keaton. Sessió a les 22.15h.

Últim llargmetratge en el qual Buster Keaton (El héroe del río) va assumir la direcció, i un dels millors de la seva filmografia. Obra mestra del cinema mut considerada com una de les millors pel·lícules de la història, amb un sentit de l’humor i uns gags prodigiosos que desprenen comicitat, emoció i poesia.

Sinopsi

Johnnie és un maquinista amb dos amors: la seva locomotora, anomenada La General, i la seva xicota Annabelle. Quan esclata la Guerra de Secessió Johnnie decideix allistar-se, però l’exèrcit el rebutja doncs el considera més útil amb la seva locomotora que disparant al front. No obstant això, Annabelle pensa que és un covard i no vol tornar a veure’l fins que vesteixi l’uniforme.

Compra aquí tu entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 22 d’agost: Madame de… / The mother and the law

Dijous 29 d’agost: Banda a parte / Diplomacia

 

*Sessions individuals. El preu de l’entrada només inclou una de les dues pel·lícules.