Homenatge a José Luis López Vázquez en “Dijous d’Imprescindibles”

impres-doble-14NOV

Al nostre “Dijous d’Imprescindibles” del pròxim 14 de novembre retem homenatge a l’actor José Luis López Vázquez amb la projecció de Plácido i El verdugo

PLÁCIDO (1961), de Luis García Berlanga. Sessió a les 20.15h.

Amb motiu del 10 aniversari de la mort de l’actor José Luis López-Vázquez, projectem aquest film inoblidable de Luis García Berlanga nominat a l’Oscar a la Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa i a la Palma d’Or al Festival de Cannes.

 

Sinopsi

En una petita ciutat provinciana, a unes burgeses ocioses se’ls ocorre la idea d’organitzar una campanya nadalenca amb el lema: “Assegui a un pobre a la seva taula”. Es tracta que els més necessitats comparteixin el sopar de Nadal amb famílies acomodades i gaudeixin de la calor i l’afecte que no tenen. Plácido ha estat contractat per participar amb el seu motocarro en la cavalcada, però sorgeix un problema que li impedeix centrar-se en el seu treball: aquest mateix dia venç la primera lletra del vehicle, que és el seu únic mitjà de vida.

 

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

EL VERDUGO (1963), de Luis García Berlanga. Sessió a les 22.30h.

Continuant amb l’homenatge a José Luis López-Vázquez, recuperem aquesta aclamada comèdia negra de Luis García Berlanga que compta amb la col·laboració en el guió del gran Rafael Azcona.

 

Sinopsi

José Luis, l’empleat d’una funerària, projecta emigrar a Alemanya per esdevenir un bon mecànic. La seva xicota és filla d’Amadeo, un botxí professional. Quan aquest els sorprèn en la intimitat, els obliga a casar-se. Davant la urgent manca de mitjans econòmics dels nuvis, Amadeu, que està a punt de jubilar-se, tracta de persuadir José Luis perquè demani la plaça que ell deixarà vacant, el que li donaria dret a un habitatge. José Luis acaba acceptant la proposta del seu sogre amb el convenciment que mai es presentarà l’ocasió d’exercir tan ignominiós ofici.

 

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 21 de novembre: Banda aparte / La regla del juego

Dijous 28 de novembre: Tommy / Madame Margueritte

*Sessions individuals. El preu de l’entrada només inclou una de les dues pel·lícules.