Jean-Luc Godard i Jean Renoir es donen cita al cicle “Dijous d’Imprescindibles”

impres-doble-21nov

El 21 de novembre, dins el cicle “Dijous d’Imprescindibles”, recuperem dos grans títols de la filmografia de Jean-Luc Godard i Jean Renoir 

BANDA APARTE  (1964), de Jean-Luc Godard. Sessió a les 20.15h.

Amb motiu del 50 aniversari de la seva estrena, recuperem aquesta pel·lícula fonamental de la primera etapa de Jean-Luc Godard. Adaptació a la gran pantalla de la novel·la negra de Dolores Hitchens, “Fool ‘s Gold”, gràcies a la qual l’insigne realitzador va aconseguir homenatjar el cinema negre nord-americà sense perdre les seves senyes d’identitat i la seva peculiar manera d’entendre el llenguatge cinematogràfic. La gran musa de Godard, Anna Karina, és la poderosa representació femenina del triangle protagonista que forma al costat de Sami Frey i Claude Brasseur.

Sinopsi

Els joves Arthur i Franz són dos fervents amants del cinema negre americà i el seu somni és poder arribar a ser com els gàngsters de les pel·lícules. Franz va a una acadèmia d’anglès i durant una classe coneix a Odile, convertint-se immediatament en amic d’ella. Després de descobrir que Odile viu amb el ric matrimoni Stolz, els seus benefactors, Franz trama un robatori al costat del seu amic per emular els seus ídols de la gran pantalla.

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

LA REGLA DEL JUEGO (1939), de Jean Renoir. Sessió a les 22.15h.

Coincidint amb el 80 aniversari de la seva estrena recuperem aquesta obra de Jean Renoir, considerada una de les millors pel·lícules mai realitzades. Una comèdia de costums que amaga una àcida crítica a l’alta societat francesa que ha captivat a públic i crítica de tot el món.

Sinopsi

Un ric aristòcrata decideix abandonar a la seva amant per conservar l’amor de la seva esposa, que és al seu torn cortejada per un aviador i el seu confident. En el curs d’una cacera i festa de cap de setmana a Sologne, les intrigues amoroses dels servents es barrejaran amb les dels patrons arribant a la tragèdia.

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 28 de novembre: Tommy / Madame Margueritte

Dijous 5 de desembre: Renoir: admirado y denigrado

*Sessions individuals. El preu de l’entrada només inclou una de les dues pel·lícules.