Preestrenem Dios existe y se llama Petrunya a “La festa de l’espectador”

petrunya-NEWS

Dimarts 21 de gener, a les 20:15h, preestrenem Dios existe y se llama Petrunya a “La festa de l’espectador”. 

Guanyadora del Premi Lux a la Millor Pel·lícula, el Premi de Jurat Ecumènic al Festival de Berlín i del Premi Women in Focus i el Premi a la Millor Actriu al Festival de Cinema Europeu de Sevilla. Basada en fets reals, aquesta pel·lícula de la directora Teona Strugar Mitevska mostra la força i valentia d’una dona que, a Macedònia l’any 2014, va plantar cara a les poderoses lleis del patriarcat.

Sinopsi

En Stip, un petit poble de Macedònia, cada mes de gener el sacerdot local llança una creu de fusta al riu en una cerimònia en la qual centenars d’homes es llancen a l’aigua per aconseguir-la. Qui es faci amb ella tindrà garantida la bona sort durant tot l’any. Però aquesta vegada la creu l’ha agafat Petrunya. La resta de competidors estan furiosos, com s’atreveix una dona a participar en aquest ritual tradicionalment masculí? La tempesta esclata, però Petrunya es manté ferm: no està disposada a tornar la creu.

.

Compra aquí la teva entrada anticipada.