Dos grans clàssics de Jules Dassin en “Dijous d’Imprescindibles”

impres-20ene

Al nostre “Dijous d’Imprescindibles” del pròxim 20 de febrer recuperem dos grans clàssics del cinema negre dirigits per Jules Dassin. 

LA CIUDAD DESNUDA (1948), de Jules Dassin. Sessió a les 20:15h.

Guanyadora de 2 Oscar: Millor Fotografia i Millor Muntatge. Rodada als carrers, és una de les pel·lícules més influents de cinema negre clàssic americà. Ofereix un realista retrat documental del Nova York dels anys 40. Un dels millors films de Jules Dassin (Rififi) i preservada per la Biblioteca de Congrés dels Estats Units.

 

Sinopsi

Dos detectius de Nova York han d’aclarir la mort d’una atractiva jove. Tot sembla indicar que s’ha suïcidat. Però les seves investigacions aviat apunten cap a una altra direcció: la noia ha estat assassinada. I descobreixen que pertanyia a una xarxa de tràfic de joies que acaba de cometre un atracament.

 

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

FUERZA BRUTA (1947), de Jules Dassin. Sessió a les 22:30h.

El treball conjunt d’un extraordinari equip artístic i tècnic va donar com a resultat aquesta vibrant joia de cinema negre americà: el director Jules Dassin (Noche en la ciudad), el productor Mark Hellinger (Forajidos), el guionista Richard Brooks (Los profesionales), el compositor Miklós Rózsa (Ben-Hur), el director de fotografia William H. Daniels (La conquista del Oeste) i, com a gran estrella del repartiment, Burt Lancaster (guanyador de l’Oscar per El fuego y la palabra).

 

Sinopsi

Darrere els murs de la penitenciaria Westgate imperen la por i la violència. El capità Munsey sotmet els presos a constants tortures i vexacions. Joe Collins i els seus companys de cel·la, farts de la situació, decideixen organitzar una fugida. Un pla temerari que té moltes possibilitats d’acabar en un bany de sang.

 

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 27 de febrer: Perversidad / Historia de un detective

Dijous 5 de març: Piel de asno / Lola

*Sessions individuals. El preu de l’entrada només inclou una de les dues pel·lícules.