Dos grans clàssics en “Dijous d’Imprescindibles”

impres-doble-plantilla

A partir del 4 de juliol, en el cicle “Dijous d’Imprescindibles” us proposarem cada setmana dos grans títols de la història del cinema. Un a les 20.15h i un altre a les 22.15h. Iniciem aquest nou format amb La reina de África i El sabor del sake 

LA REINA DE ÁFRICA (1951), de John Houston. Sessió a les 20.15h.

Amb motiu del centenari de la signatura del Tractat de Versalles, recuperem aquesta llegendària pel·lícula de John Houston (El tesoro de Sierra Madre) nominada a tres Premis Oscar protagonitzada per uns inoblidables Humphrey Bogart (Casablanca) i Katharine Hepburn (Historias de Filadelfia).

Sinopsi

En esclatar la primera Guerra Mundial, en un llogaret del Congo, el rude capità de vaixell Charlie Allnutt i l’estirada i puritana missionera Rose Sayer fugen de les tropes alemanyes remuntant un riu en una ruïnosa embarcació. Són, a primera vista, dos éssers antagònics, incompatibles, però la convivència i les penalitats que hauran d’afrontar junts per sobreviure faran canviar radicalment la seva relació.

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

EL SABOR DEL SAKE (1962), de Yasujiro Ozu. Sessió a les 22.15h.

L’última pel·lícula del mestre Ozu, realitzada poc després de la mort de la seva mare. Novament protagonitzada per l’actor fetitxe del realitzador, Chishû Ryû, El sabor del sake és una obra divertida, delicada i commovedora, el testament ideal d’un dels millors directors de tots els temps. 

 

Sinopsis

Shuhei Hirayama considera, en companyia dels seus amics Kawai i Horie, el casament de la seva filla Michiko. Després de consultar el cas amb la família, decideixen que el millor candidat per a desposar a la noia és Miura, un jove per qui ella se sent atreta. No obstant això, esbrinen que aquell ja estava compromés. Apesarada, Michiko confia la seva sort al seu pare i al seu germà.

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 11 de juliol: Cleo de 5 a 7 / Caras y Lugares

Dijous 18 de juliol: Los héroes del tiempo / The Beatles: eight days a week

 

*Sessions individuals. El preu de l’entrada només inclou una de les dues pel·lícules.