publicado 16-08-2019 en General

Dos grans clàssics al “Dijous d’Imprescindibles”

impres-doble-22agosto

El 22 d’agost en el cicle “Dijous d’Imprescindibles” recuperem dos grans títols de la Història del Cinema: Madame de… y The mother and the law 

MADAME DE…  (1953), de Max Ophüls. Sessió a les 20.15h.

Nominada a l’Oscar al Millor Vestuari. Obra mestra de maduresa de Max Ophüls, qui s’adapta de forma magistral la novel·la homònima de Louise de Vilmorin. La pel·lícula compta amb un repartiment de luxe encapçalat pel quatre vegades nominat a l’Oscar Charles Boyer (Luz que agoniza), l’habitual del seu cinema i guanyadora del César Honorífic Danielle Darrieux (El placer) i el nominat a l’Oscar Vittorio De Sica (Umberto D). Una elegant i sofisticada articulació de la debilitat humana davant l’amor no correspost.

Sinopsi

París, 1900. La comtessa Louise de…, dona frívola i coqueta, necessita fer front als seus deutes, per a això decideix vendre en secret unes valuoses arracades que li havia regalat el seu marit. Aquest senzill acte provocarà una dramàtica reacció en cadena. Les arracades seran primer adquirides pel seu propi marit com a ofrena a la seva amant, i posteriorment acabaran en mans d’un aristòcrata italià, que, per atzars del destí, acabarà trobant-se a París amb Madame de…

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

THE MOTHER AND THE LAW (1919), de D.W. Griffith. Sessió a les 22.15h.

Amb motiu del centenari de la seva estrena, recuperem aquesta commovedora crítica social dirigida per David W. Griffith. Es tracta de la versió reeditada d’una de les quatre històries que conformen el film Intolerancia. Treballs com aquest van ser els que van fer que el cineasta nord-americà fos considerat el “pare del cinema modern” i l’acrediten com el pioner en l’ús de recursos narratius com el primer pla o el flashback.

Sinopsi

Dos joves es queden sense llar a causa d’una vaga. Tots dos lluiten amb valentia per sobreviure a la seva desolada situació, que empitjora quan el jove pare és acusat i declarat culpable d’assassinat i la custòdia del seu fill li és arrabassada a la parella.

Compra aquí tu entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 29 d’agost: Banda a parte / Diplomacia

Dijous 5 de setembre: Un verano con Mónica / El cartero (y Pablo Neruda)

 

*Sessions individuals. El preu de l’entrada només inclou una de les dues pel·lícules.