Jean-Luc Godard i Volker Schlöndorf al “Dijous d’Imprescindibles”

impres-doble-29agosto

El 29 d’agost, dins el cicle “Dijous d’Imprescindibles”, recuperem dos grans títols de la filmografia de Jean-Luc Godard i Volker Shclöndorf 

BANDA APARTE  (1964), de Jean-Luc Godard. Sessió a les 20.15h.

Amb motiu del 50 aniversari de la seva estrena, recuperem aquesta pel·lícula fonamental de la primera etapa de Jean-Luc Godard. Adaptació a la gran pantalla de la novel·la negra de Dolores Hitchens, “Fool ‘s Gold”, gràcies a la qual l’insigne realitzador va aconseguir homenatjar el cinema negre nord-americà sense perdre les seves senyes d’identitat i la seva peculiar manera d’entendre el llenguatge cinematogràfic. La gran musa de Godard, Anna Karina, és la poderosa representació femenina del triangle protagonista que forma al costat de Sami Frey i Claude Brasseur. Encantadora i influent, tota una obra mestra.

Sinopsi

Els joves Arthur i Franz són dos fervents amants del cinema negre americà i el seu somni és poder arribar a ser com els gàngsters de les pel·lícules. Franz va a una acadèmia d’anglès i durant una classe coneix a Odile, convertint-se immediatament en amic d’ella. Després de descobrir que Odile viu amb el ric matrimoni Stolz, els seus benefactors, Franz trama un robatori al costat del seu amic per emular els seus ídols de la gran pantalla.

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

DIPLOMACIA (2014), de Volker Schlöndorf. Sessió a les 22.15h.

Coincidint amb el 75 aniversari dels fets que en els que es basa, el 29 d’agost recuperem aquesta pel·lícula del prestigiós guanyador de l’Oscar Volker Schlöndorff (El tambor de hojalata). Protagonitzada per dos grans actors: Niels Arestrup (War horse) i André Dussollier (No se lo digas a nadie).

Sinopsi

25 d’agost de 1944. Els aliats entren a París. Poc abans de l’alba, Dietrich von Choltitz, governador militar alemany, es prepara per executar les ordres de Hitler de volar la capital francesa. I, no obstant, París no es destrueix. Per quines raons von Choltitz es nega a dur a terme les ordres del Führer, malgrat la seva lleialtat sense límits al Tercer Reich? Va ser Raoul Nordling, cònsol general suec de París, el que va fer canviar d’opinió al general?

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 5 de setembre: Un verano con Mónica / El cartero (y Pablo Neruda)

Dijous 12 de setembre: Los paraguas de Cherburgo / Bajo el volcán

*Sesiones individuales. El precio de la entrada sólo incluye una de las dos películas.