Nova cita amb el cicle “Dijous d’Imprescindibles”

impres-doble-19sept copia

El 19 de setembre, dins el cicle “Dijous d’Imprescindibles”, recuperem Las 13 rosas i Diplomacia 

LAS 13 ROSAS  (2007), d’Emilio Martínez-Lázaro. Sessió a les 20.15h.

Amb motiu del 80 aniversari de l’assassinat de “les tretze roses”, recuperem aquest film d’Emilio Martínez Lázaro guanyador de 4 premis Goya protagonitzat per Pilar López de Ayala, Verónica Sánchez, Marta Etura i Bárbara Lennie.

Sinopsi

Tot just acabada la Guerra Civil Espanyola (1936-1939), un Tribunal Militar condemna a mort a unes joves per un delicte que no havien comés. Detingudes un mes després d’acabar la guerra, van sofrir durs interrogatoris i van ser empresonades a la presó madrilenya de Ventas. Ella pensaven que només passarien uns anys a la presó, però van ser acusades d’un delicte de rebel·lió contra el règim per reorganitzar la JSU i per organitzar un atemptat contra Franco. Van ser afusellades a la matinada del 5 d’agost de 1939.

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

DIPLOMACIA (2014), de Volker Schlöndorf. Sessió a les 22.15h.

Coincidint amb el 75 aniversari dels fets que en els que es basa, el 29 d’agost recuperem aquesta pel·lícula del prestigiós guanyador de l’Oscar Volker Schlöndorff (El tambor de hojalata). Protagonitzada per dos grans actors: Niels Arestrup (War horse) i André Dussollier (No se lo digas a nadie).

Sinopsi

25 d’agost de 1944. Els aliats entren a París. Poc abans de l’alba, Dietrich von Choltitz, governador militar alemany, es prepara per executar les ordres de Hitler de volar la capital francesa. I, no obstant, París no es destrueix. Per quines raons von Choltitz es nega a dur a terme les ordres del Führer, malgrat la seva lleialtat sense límits al Tercer Reich? Va ser Raoul Nordling, cònsol general suec de París, el que va fer canviar d’opinió al general?.

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 26 de setembre: Renoir: admirado y denigrado / Van Gogh

Dijous 3 d’octubre: Harakiri / Wonder Wheel

*Sessions individuals. El preu de l’entrada només inclou una de les dues pel·lícules.