Un “Dijous d’Imprescindibles” dedicat al món de la pintura

impres-doble-26sept

El 26 de setembre dediquem un “Dijous d’Imprescindibles” al món de la pintura amb aquests dos títols 

RENOIR: ADMIRADO Y DENIGRADO  (2007), de Phil Grabsky. Sessió a les 20.15h.

Coincidint amb el centenari de la mort de Pierre-Auguste Renoir, recuperem aquest documental dirigit per Phil Grabsky sobre el gran geni impressionista.

Sinopsi

Pierre-Auguste Renoir,i el seu deixeble Bazille, van fundar un grup a l’Escola del Louvre al costat de Sisley, Monet i Pissarro. Anys més tard, serien etiquetats per la crítica com “Els impressionistes”, cosa que Renoir detestava. Potser aquest és un dels motius pels quals en 1890 va decidir trencar amb l’impressionisme i fer-li un gir al seu estil artístic, marcant un nou període en les seves obres fins a la seva mort el 1919.

Albert Barnes (Fundació Barnes, Filadèlfia) era un acèrrim admirador de Renoir, especialment de les seves obres tardanes i va arribar a reunir 181 obres seves, la col·lecció més gran del món. Per Barnes, Renoir era la perfecta combinació entre el nou i el vell, i entre la tradició i la modernitat. Per a la crítica, la seva nova faceta artística va ser molt polèmica i encara avui, són molts els experts que detesten els quadres d’aquest període de l’artista.

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

VAN GOGH (1991), de Maurice Pialat. Sessió a les 22.15h.

Continuant amb la projecció de títols dedicats al món de l’art, programem aquesta aproximació de Maurici Pialat (A nuestros amores) a l’etapa final d’un dels artistes més importants de l’era moderna.

Sinopsi

Maig de 1890. Vincent Van Gogh arriba a Auvers-sur-Oise on s’instal·la a la modesta pensió Ravoux. Allà fa amistat amb el Doctor Gachet, admirador de la seva obra i amb la seva filla Marguerite, amb la qual íntima una relació d’amistat i amor. Lliurat a la pintura, obsessionat amb captar el flux de la natura i retratar als personatges que va coneixent, bascula entre les seves estades a casa del seu germà Theo i les seves trobades amb la prostituta Cathy. Afligit per ser una càrrega per al seu germà i veient com la seva obra no és reconeguda, temerà veure’s abocat a un nou atac de bogeria i decidirà acabar amb tot.
 

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 3 d’octubre: Harakiri / Wonder Wheel

Dijous 10 d’octubre: Molin Rouge / French cancan

*Sessions individuals. El preu de l’entrada només inclou una de les dues pel·lícules.