Homenatge a Jacques Offenbach al “Dijous d’Imprescindibles”

impres-doble-10oct

Amb motiu del 200 aniversari del naixement del compositor francoalemany Jacques Offenbach, al nostre “Dijous d’Imprescindibles” del pròxim 10 d’octubre recuperem Moulin Rouge i French Cancan 

MOULIN ROUGE  (1952), de John Huston. Sessió a les 20.15h.

Guanyadora de dos Premis Oscar, un Globus d’Or i el Lleó de Plata al Festival de Venècia. Una joia cinematogràfica sobre la figura de Toulouse-Lautrec dirigida per John Huston (La reina de África) i protagonitzada per José Ferrer (Lawrence de Arabia), Zsa Zsa Gabor (Sed de mal), Christopher Lee (Dracula) i Peter Cushing (Sherlock Holmes).

Sinopsi

París, finals del segle XIX. El pintor impressionista Toulouse-Lautrec, membre d’una família aristocràtica francesa, s’apassiona per la vida bohèmia dels baixos fons parisencs i visita amb freqüència el mític Moulin Rouge, un cabaret on, mentre beu, contempla a les sensuals ballarines que ballen el cancan.
 

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

FRENCH CANCAN (1955), de Jean Renoir. Sessió a les 22.30h.

Espectacular retorn de Jean Renoir (Elena y los hombres) al cinema francès després de quinze anys d’absència. Una pel·lícula divertida i vibrant que suposa un homenatge del cineasta a l’univers artístic de pintors impressionistes com el seu pare Pierre-Auguste Renoir, posant en imatges alguns episodis de la vida de Zidler, fundador del cèlebre Moulin Rouge parisenc. Un clàssic imperible.

Sinopsi

París, 1880. Henri Danglard, un empresari d’espectacles, s’embarca en la reforma d’un vell local que bateja amb el nom de Moulin Rouge. Aposta per posar de moda un antic ball de saló, el cancan, i fer d’una jove bugadera, Nini, la seva vedette. El projecte de Danglard s’enfrontarà a la gelosia de Lola, una ballarina enamorada d’ell, a la retirada del seu soci i de la presència dels proxenetes de Montmartre.

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 17 d’octubre: El cartero (y Pablo Neruda) / El pisito

Dijous 24 d’octubre: El tambor de hojalata / Bajo el volcán

*Sessions individuals. El preu de l’entrada només inclou una de les dues pel·lícules.