Mike Leigh i Marcel Camus al “Dijous d’Imprescindibles”

impres-doble-31oct

Al nostre “Dijous d’Imprescindibles” del pròxim 31 d’octubre recuperem Naked (Indefenso) i Orfeo negro

NAKED (INDEFENSO) (1993), de Mike Leigh. Sessió a les 20.15h.

Amb motiu del 25 aniversari de la seva estrena en sales, recuperem aquesta pel·lícula guanyadora dels premis al Millor Actor i al Millor Director en el Festival de Cannes. Una de les obres més aclamades del set vegades nominat a l’Oscar Mike Leigh (Secretos y mentiras) protagonitzada per David Thewlis (Macbeth).

Sinopsi

Després d’una trobada sexual amb una dona casada en un carreró a Manchester que es converteix en violació, Johnny Fletcher roba un cotxe i fuig de la seva ciutat natal a Londres per buscar refugi a la casa de la seva ex nòvia, Louise. Johnny és un home intel·ligent, educat i eloqüent, però amb una profunda amargor i un pessimisme vital que sempre el manté al límit d’una conducta sàdica.

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

ORFEO NEGRO (1959), de Marcel Camus. Sessió a les 22.30h.

Coincidint amb el 60 aniversari de la seva estrena en sales presentem, en una còpia totalment restaurada i remasteritzada, aquesta pel·lícula de Marcel Camus guanyadora de l’Oscar i del Globus d’Or a la Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa i la Palma d’Or al Festival de Cannes. El film compta amb una emblemàtica banda sonora d’Antonio Carlos Jobim, que va popularitzar la bossa nova i la samba brasileres a nivell mundial. Un autèntic esclat de vitalitat, colorit i musicalitat. 

Sinopsi

La bella Eurídice arriba a la ciutat brasilera de Rio de Janeiro en vigílies del seu famós carnaval fugint d’un home que l’assetja i buscant a l’únic parent que li queda després de la mort del seu pare. S’instal·la a casa de la seva cosina, situada als suburbis i prop de les escoles de samba. Fins allà arriba en un tramvia el conductor anomenat Orfeo, popular a la zona com a guitarrista i cantant, s’enamora perdudament d’ella.

 

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 7 de novembre: La cinta blanca / La reina de África

Dijous 14 de novembre: Plácido / El verdugo

*Sessions individuals. El preu de l’entrada només inclou una de les dues pel·lícules.