Setmana dedicada a l’art en “Dijous d’Imprescindibles”

impres-12dic

Dediquem el nostre “Dijous d’Imprescindibles” del pròxim 12 de novembre al món de l’art amb la projecció de Los impresionistas y el hombre que los encumbró i Van Gogh

LOS IMPRESIONISTAS Y EL HOMBRE QUE LOS ENCUMBRÓ (2015), de Phil Grabsky. Sessió a les 20:15h.

Amb motiu del centenari de la mort de Pierre-Auguste Renoir, projectem aquest documental dirigit per Phil Grabsky sobre una de les figures clau per entendre l’impressionisme: el marxant d’art Paul Durand-Ruel.

 

Sinopsi

Basat en l’exposició “Inventar l’Impressionisme”, inaugurada a la National Gallery de Londres (en col·laboració amb el Museu de Luxemburg, el museu d’Orsay i el Museu d’art de Filadèlfia), la pel·lícula Los impresionistas y el hombre que los encumbró, se centra en el segle XIX i, en la figura del col·leccionista d’art parisenc Paul Durand-Ruel, el primer marxant d’art per excel·lència.

 

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

VAN GOGH (1991), de Maurice Pialat. Sessió a les 22:30h.

Continuant amb l’homenatge al món de l’art en el centenari de la mort de Renoir i les celebracions pel 200 aniversari de la creació del museu de El Prado, recuperem aquesta exquisida aproximació a l’etapa final d’un dels artistes més importants de l’era moderna dirigida per Mauric Pialat (A nuestros amores).

 

Sinopsi

Maig de 1890. Vincent Van Gogh arriba a Auvers-sur-Oise on s’instal·la a la modesta pensió Ravoux. Allà fa amistat amb el Doctor Gachet, admirador de la seva obra i amb la seva filla Marguerite, amb la qual íntima una relació d’amistat i amor. Lliurat a la pintura, obsessionat amb captar el fluir de la natura i retratar als personatges que va coneixent, bascula entre les seves estades a casa del seu germà Theo i les seves trobades amb la prostituta Cathy. Afligit per ser una càrrega per al seu germà i veient com la seva obra no és reconeguda, temerà veure’s abocat a un nou atac de bogeria i decidirà acabar amb tot.

 

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 19 de desembre: Un condenado a muerte se ha escapado / Por un puñado de dólares

Dijous 9 de gener: La patrulla perdida / Good morning Babilonia

*Sessions individuals. El preu de l’entrada només inclou una de les dues pel·lícules.