Robert Bresson i Sergio Leone es donen cita al “Dijous d’Imprescindibles”

impres-doble-19dic

Al nostre “Dijous d’Imprescindibles” del pròxim 19 de desembre recuperem dos grans títols de la història del cinema dirigits per Robert Bresson i Sergio Leone. 

UN CONDENADO A MUERTE SE HA ESCAPADO (1956), de Robert Bresson. Sessió a les 20:15h.

Homenatgem a Robert Bresson al 20 aniversari de la seva mort amb la projecció d’un dels seus títols més emblemàtics. Un film impecable basat en les memòries del soldat francès i membre de la Resistència, André Devigny.

 

Sinopsi

Lió, abril de 1943. A la França ocupada durant la Segona Guerra Mundial, el tinent Fontaine, de 27 anys, és detingut per l’exèrcit alemany i portat a la seu de la Gestapo per ser interrogat. De camí a la fortalesa de Montluc, on ha de ser confinat, salta del cotxe de policia però aviat torna a ser capturat i és condemnat a mort. Després d’haver perdut el coneixement, comprova que està tancat en una cel·la d’espai reduït. Un dia, mitjançant l’ús d’una agulla, busca la manera de desbloquejar les seves mans emmanillades. A poc a poc, una idea s’anirà convertint en obsessió: ESCAPAR.

 

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

POR UN PUÑADO DE DÓLARES (1964), de Sergio Leone. Sessió a les 22:30h.

Coincidint amb els 25 anys de la mort de Gian Maria Volonté, ho recordem en un dels papers més memorables de la seva carrera: Ramón Rojo, el cap de clan Rojo en la pel·lícula Por un puñado de dólares.

 

Sinopsi

Després de la mort de Juárez, a Mèxic dominen la injustícia i el terror. Joe (Clint Eastwood), un pistoler vagabund, arriba al poble fronterer de San Miguel, on dos famílies es disputen el control del territori, i entra al servei del clan Rojo. Una nit, és testimoni de l’intercanvi d’or per armes entre mexicans i soldats de la Unió.

 

Compra aquí la teva entrada anticipada*

 

Pròxims títols

Dijous 9 de gener: Good morning Babilonia

Dijous 16 de gener: La mujer zurda / El cielo sobre Berlín

*Sessions individuals. El preu de l’entrada només inclou una de les dues pel·lícules.